Gå til innholdet
appen xComfort på en mobiltelefon i et stuemiljø

Styr lys, varme og elektronikk fra mobilen. Foto: EATON

Smarthus øker verdien på boligen

Smarhus gir også lavere strømregning, gjør hjemmet tryggere og hverdagen enklere.

Stadig flere integrerer smarte løsninger hjemme, og det finnes en rekke norske leverandører av smarthusteknologi.

Hvilken smarthusløsning passer best hos deg? Ta en prat med en av Elkonors elektrikere. Vi kan smarthus!

En av de mest solgte smarthusløsningene for norske boliger er xComfort fra anerkjente Eaton. Her får du full kontroll på alt av elektronikk, varme og belysning via trådløse brytere og en app på telefonen.

Eaton designer og produserer alle komponenter til xComfort-systemet med tanke på lang levetid og sikkerhet. Smarthus fra xComfort er skapt for norske boliger med patentert teknologi som takler kalde vintre med behov for mye elektrisk varme. xComfort har vært på markedet med trådløs styring i Norge i 16 år og har vært det mest solgte styringssystemet for smarte løsninger. Det kan være smart å tenke på smarthusteknologi som byggeklosser, der du kun tar i bruk de modulene som passer i din bolig. Start gjerne med styring av varme før du utvider til belysning og elektrisk utstyr.

Les også: Slik får du lavere strømregning med smarthus

xComfort er et trådløst smarthussystem


Det er enkelt og raskt å installere teknologien til xComfort fordi brytere og termostater er trådløse. Man trenger ikke å legge kabler, borre opp hull til installasjonsbokser og montere boksene på veggen. Du sparer derfor både tid og penger – og det beste av alt – du kan plassere bryterne akkurat der du ønsker selv.

xComfort er per i dag det eneste smarthussystemet som støtter offline funksjonalitet i så stor grad. I motsetning til andre smarthus, er ikke xComfort avhengig av et nettverk eller en sentral enhet, en såkalt hub, for å fungere.

Smartstyring av hele huset

Høres det fristende ut med et smarthus, kan det være lurt å finne et sted å starte. Hva med å teste smartstyring av varme eller belysning først? Med enkle startpakker får du det du trenger i begynnelsen. Når du ønsker å bli mer avansert, kan du for eksempel styre belysningen innendørs tilpasset soloppgang og -nedgang. Du kan også legge inn ulike scenarioer som skaper den rette stemningen – med mye lys på dagtid når du har hjemmekontor og koselig, varmt lys på kveldstid. Hvis du ønsker å gjøre smarthuset mer avansert kan du for eksempel stille inn persiennene i huset slik at de trekkes opp automatisk.

 

Mer avansert styring er adgangskontroll på inngangsdøren, overvåkning av faktiske strømutgifter til enhver tid, livestreaming fra sikkerhetskameraer og dørklokke. Du kan til og med styre hjemmekinoanlegget fra appen eller sette på kaffen helt automatisk til samme tid hver dag. 

Styr huset via en app på telefonen

xComfort-appen installerer du enkelt på nettbrett, iPhone og/eller Android-telefon. Eaton har selvfølgelig fokus på sikkerhet og utvikler sikkerhetssystemet rundt enhetene hele tiden. Systemet er også kompatibelt med stemmestyring fra Amazon Alexa og Google Home.

Les også: Slik bygger du et smarthus

Fotavtrykk i en grønn skog sett ovenfra

ENOVA anbefaler varmestyringssystem

Enova mener at et styringssystem for varme er et av de mest effektive energisparetiltakene man kan gjennomføre i egen bolig. Enova gir også støtte til gode energitiltak i boligen. Les mer om dette her.

Tips! Smarthus kan også installeres på hytta slik at du får en smarthytte. Da kan du blant annet skru på varmen i appen før du reiser og komme frem til varm hytte på kvelden. Les mer om smarthytte her.